VAN / GEVAŞ - Gevaş Halk Eğitimi Merkezi

SIKÇA SORULAN SORULAR !

TAKİPÇİLERİMİZİN SIKÇA SORDUĞU SORULARI SİZİN İÇİN DERLEDİK.

SIKÇA SORULAN SORULAR

1

Ücretli Öğretmenler, HEM bünyesinde kurs açabilir mi?

Ücretli Öğretmenlere haftalık 30 saatin üstünde "her ne adla olursa olsun" ders verilmeyeceği için kurs da açılamamaktadır.

2

HEM kurslarında "eğitici" olarak görev almak istiyorum ne yapmalıyım?

Her yıl 1-31 Ağustos arasında e-yaygın sitemine girip online başvuru yapılması gerekmektedir. Başvuru yaptıktan sonra, HEM tarafından "puan üstünlüğüne göre" eğitici görevlendirilir. Görev sıranız geldiğinde HEM tarafından bilgilendirilirsiniz.

3

Kurs evrakları güncel tarihli mi olmalıdır?

Kurs açma evraklarında belgeler güncel tarihli olmalı ve her kurs için güncel belge sunulmalıdır. (Öğrenci belgeleri, aynı eğitim-öğretim yılına ait olup, geçerlilik süresi 6 ayla sınırlıdır.)

4

Kurslarda bir kursiyerin toplam devamsızlık süresi ne kadardır?

Kurslarda kursiyerlerin toplam devamsızlık süresi, kursun toplam kurs sürenin 1/5'idir. Örneğin 100 günlük toplam 400 saatlik bir kursa 20 gün´den (80 saat) fazla devamsızlık yapan öğrencinin kaydı silinir ve belge verilmez.

Kurs sonunda yapılan sınavda başarsız olan öğrencilere de belge verilmez.

5

Çalışanlar için kurs açma evrakları nelerdir?

1) Kurs Açılmak İstenen Okulun / Kurumun Üst Yazısı

2) Başvuru Dilekçesi

3) Görev Yeri Belgesi (Öğretmen ise MEBBİS'ten veya DYS'den alınacak)

4) Diploma Fotokopisi (Öğretmenler hariç)

5) Uzmanlık, Antrenörlük ya da Usta Öğreticilik Belgesi

6) Kurum Taahhütnamesi

7) Kursiyer Listesi (Okul / kurum tarafından onaylı)

8) Kursiyer öğrenci ise e-okuldan alınan öğrenci belgesi, eğer öğrenci değilse kimlik fotokopisi ve öğrenim belgesi

9) Veli İzin Dilekçeleri (18 yaşından küçük kursiyerler için)

6

Çalışmayan Ücretli Usta Öğreticiler için kurs açma evrakları nelerdir?

1) Kurs Açılmak İstenen Okulun / Kurumun Üst Yazısı

2) Başvuru Dilekçesi

3) Nüfus Cüzdan Fotokopisi

4) Diploma Fotokopisi

5) Uzmanlık, Antrenörlük ya da Usta Öğreticilik Belgesi

6) Oryantasyon Belgesi veya Formasyon Sertifikası (Eğitim Fakültesi mezunları ve Kamu Çalışanları hariç)

7) Adli Sicil Kaydı

8) Kurum Taahhütnamesi

9) Askerlik Durum Belgesi

10) Kursiyer Listesi (Okul /kurum tarafından onaylı)

11) Kursiyer öğrenci ise e-okuldan alınan öğrenci belgesi, eğer öğrenci değilse kimlik fotokopisi ve öğrenim belgesi

12) Veli İzin Dilekçeleri (18 yaşından küçük kursiyerler için)

7

Kurslar hangi durumda kapatılır?

Yapılacak denetimlerde eğiticinin olmaması veya kursiyer sayısının 7'nin altına düşmesi durumlarında müsamaha gösterilmeksizin kurslar kapatılır.

8

Eğitici niteliği taşımamama rağmen e-yaygın'a usta öğretici olarak başvurdum. Başvurum onaylandı. Kurs açabilir miyim?

E-yaygın'a ön başvuru yapılmış ve onaylanmış olsa dahi daha sonra kurs açma aşamasında eğitici niteliği taşımayan kişiler, tespit edildiğinde KURS AÇILMAZ.

9

Kursta "eğitici" olarak görevlendirildim. SGK (sigorta) girişimi nasıl yapacağım?

Usta Öğretici/Ücretli öğretmen/ Emekli vb.; kursun başlamasından bir gün önce mutlaka Gevaş HEM binasında 2.kattaki muhasebe servisine başvurup sigorta girişlerini yaptırmaları gerekmektedir. SGK girişinden tamamen eğiticinin kendisi sorumludur. SGK girişi yapmayan eğiticiye ücret ödenmez.

10

Online / uzaktan kurs eğitiminiz mevcut mu?

Online / uzaktan eğitim yapmıyoruz. Tüm kurslarımız Merkez binamızda ve diğer kurs merkezlerimizde yüz yüze eğitim şeklinde devam etmektedir.

11

Adresiniz Neresi?

Orta Mahalle Saat Kulesi Karşısı Gevaş Halk Eğitimi Merkezi

12

Çıraklık / Kalfalık / Ustalık Belgem ile ilgili sorum / sorunum var?

Çıraklık / Kalfalık / Ustalık işlemlerini Van Ali paşa Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü  yapmaktadır. Kurumumuzda bu kapsamda işlem yapılmamaktadır.

13

Kurslar açılması için yeterli sayı kaçtır?

Kurslarımızın açılması için en az 12 kişi başvuru yapmalıdır. Kurs türüne göre daha fazla kişinin kayıt yapması da beklenebilir.

14

Kurslar ne zaman başlar?

Kurslarımızın başvuru sayısı, eğitim sınıflarının durumu, bir önce açılan kursun sona ermemesi gibi nedenler yüzünden belli bir tarihi yoktur. Kurslarımız başlayacağı zaman başvuran kişiler, SMS yoluyla bilgilendirilir. Başvuruları, Gevaş HEm binası 2.kattaki "Kurslar" bölümüne yapabilir siniz?

15

Kurs sonunda herhangi bir belge veriliyor mu?

Evet, Her kursun sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilmektedir. Bu sertifikaya e-devlet'ten ulaşabilirsiniz; ekstra fiziki sertifika verilmemektedir.

16

Kurs sınavlarından geçmek için notun en az kaç olması gerekmektedir?

Sınavlardan geçmek için notun en az 50 puan olması gerekmektedir.

17

Kurslar hakkında detaylı bilgiyi nereden alabilirim?

Halk Eğitim Merkezlerinde yaklaşık 3800 çeşit adet kurs açılabilir. Bu kadar farklı alandaki kursun içeriğini, koşullarını hiçbir personelimizin bilme ve size aktarma şansı yoktur.

http://hbogm.meb.gov.tr/modulerprogramlar/ adresine gidin. Aranacak kursun adını yazın ve ara butonuna basın. Ekranın sağında açılabilecek kursların adı gelecektir. Detaylı bilgi almak istediğiniz kursun adına tıklayın. İlgili sayfada öğrenmek istediğiniz tüm bilgilere erişebilirsiniz

18

Kurs Sertifikamı kaybettim, ne yapabilirim?

01.01.2007 tarihinden sonra katıldığınız kursların belgelerini E-Devlet (https://www.turkiye.gov.tr/meb-sertifika-bilgileri-sorgulama) üzerinden alabilirsiniz.

19

Kurslara Nasıl Kayıt Olunur?

Kurslara kayıt olmak için merkezimize bizzat gelerek başvuru formu doldurarak yapılır. Online yolu ile yapılan başvurular geçersizdir.

20

Kurslara Ne Zaman Kayıt Olabilirim?

Kurslarımıza her zaman kayıt yaptırabilirsiniz, sabit bir kayıt zamanı bulunmamaktadır. Kurslara yılın 12 ayı ön kayıt yaptırabilirsiniz. Kursun açıldığında başvuran kursiyerlerin cep telefonlarına kısa mesaj ile bilgi verilir.

Yayın: 19.01.2023 - Güncelleme: 19.01.2023 11:56 - Görüntülenme: 612